REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosový beránek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční beránek z moučkového cukru, polohrubé mouky, másla, vajec a kokosu.


Ingredience:
220 gmoučkového cukru
200 gpolohrubé mouky
180 gmásla nebo rostlinného tuku
80 gstrouhaného kokosu
4 ksvajec
1/2 ksbalíčku kypřícího prášku do pečiva
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Změklý tuk, cukr a vejce našleháme do pěny (nejlépe v elektrickém šlehači)
2. Vmícháme kokos a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě na 170 °C, zvolna upečeme (50 minut)
4. Necháme krátce stát a pak beránka vyklopíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy