REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kološvárské zelí s kečupem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelí podušené na cibulovém základě se slaninou, rajčaty a kečupem.


Ingredience:
150 gostrého kečupu
100 gslaniny
4 ksvětších rajčat
2 kscibule
1 ksmenší hlávky zelí
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Zelí rozpůlíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky
2. Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme, přidáme oloupané, na drobno nakrájené cibule a necháme zesklovatět
3. Přidáme nakrájené zelí, malé množství vody a krátce podusíme (zelí musí být křehké) 4. Pak přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zalijeme ostrým kečupem, osolíme, opepříme, promícháme a dodusíme doměkka.

Doporučení:

Pokud je zelí řidší, můžeme ho zaprášit hladkou moukou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy