REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásové zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené zelí podušené na orestované cibulce a anglické slanině, spolu s kolečky klobásy, doměkka.


Ingredience:
1/2 ksmenší hlávky zelí
1 ksměkčí, větší pikantní klobásy
2 kscibule
3 ksstroužky česneku
100 gslaniny
1 lžícehladké mouky
voda
sůl

Postup:

1. Na troše oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, po chvíli restování přihodíme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl
2. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme vodou, dusíme asi 10 minut přiklopené
3. Zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit dalších 10 minut.

Doporučení:

Takto připravené zelí se hodí jako chutná příloha k různě upraveným masům. Skvělé je nechat klobásové zelí ještě zapéci v troubě spolu s minutkově připraveným masem, například opečenou krkovicí a pod., získá tak další chuťový rozměr.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy