Salát z měkkého salámu, cibule, feferonek, kápie a sterilovaných okurek, dobře vázaný majonézovou spojkou.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
450 g | měkkého salámu |
200 g | majonézy základní |
150 g | cibule |
100 g | feferonek sterilovaných bez nálevu |
80 g | okurek sterilovaných bez nálevu |
50 g | papriky (kápie) sterilované bez nálevu |
50 g | hořčice |
5 g | cukru |
5 g | octa |
5 g | soli |
0,5 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Salám po oloupání podélně rozřízneme na čtvrtiny a dále nakrájíme na tenčí plátky ve tvaru kruhových výsečí
2. Cibuli a okurky nakrájíme na plátky, přidáme na nudličky nakrájenou papriku (kapii), nasekané feferonky
3. Vše promícháme s majonézou ochucenou hořčicí, octem, mletým pepřem, cukrem a solí.
Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..