REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Konzumní salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát tvoří směs vařených brambor, uzeniny a zeleniny, které jsou vzájemně spojeny ochucenou majonézou.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
390 gpředem uvařených, oloupaných brambor
240 gměkkého salámu
200 gzákladní majonézy
190 gzeleninové směsi (do vlašského salátu)
20 ghořčice
12 gocta
10 gcukru
10 gsoli
5 gworcesterské omáčky
0,5 gmletého černého pepře

Postup:

1. Předem uvařené a dobře vychladlé brambory nakrájíme na kostičky
2. Přidáme oloupanou a na nudličky nakrájenou uzeninu a okapanou zeleninovou směs pro přípravu vlašského salátu
3. Vše promícháme s majonézou ochucenou hořčicí, octem, cukrem, mletým pepřem, worcesterskou omáčkou a solí.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy