REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštanový koláč s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené kaštany, prolisované a smíchané s čokoládou, cukrem a máslem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 gkaštanů
60 gčokolády
60 gcukru
60 gmásla
šlehačka
olej na vymazání formy

Postup:

1. Opláchnuté kaštany nařízneme na vypouklé straně, urovnáme na plech postříkaný vodou a pečeme 20 minut v mírně vyhřáté troubě, až obě slupky snadno sloupneme
2. Potom kaštany uvaříme doměkka ve vodě, scedíme a prolisujeme
3. Čokoládu rozehřejeme v malém množství vody nebo v černé kávě, promícháme se změklým máslem, cukrem a vše vmícháme do horkých prolisovaných kaštanů
4. Směs nalijeme do dortové nebo čtyřhranné formy vytřené olejem a necháme tuhnout 24 hodin v chladničce
5. Před podáváním koláč vyklopíme a podáváme se šlehačkou.

Poznámka:

Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy