Upečené kaštany, prolisované a smíchané s čokoládou, cukrem a máslem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
700 g | kaštanů |
60 g | čokolády |
60 g | cukru |
60 g | másla |
šlehačka | |
olej na vymazání formy |
Postup:
1. Opláchnuté kaštany nařízneme na vypouklé straně, urovnáme na plech postříkaný vodou a pečeme 20 minut v mírně vyhřáté troubě, až obě slupky snadno sloupneme
2. Potom kaštany uvaříme doměkka ve vodě, scedíme a prolisujeme
3. Čokoládu rozehřejeme v malém množství vody nebo v černé kávě, promícháme se změklým máslem, cukrem a vše vmícháme do horkých prolisovaných kaštanů
4. Směs nalijeme do dortové nebo čtyřhranné formy vytřené olejem a necháme tuhnout 24 hodin v chladničce
5. Před podáváním koláč vyklopíme a podáváme se šlehačkou.
Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.