REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kávové štafetky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Štafetky plněné kávovou náplní, máčené v čokoládové polevě, obalené v mletých oříšcích.


Ingredience:
Na těsto:
80 gcukru krupice
40 ghladké mouky + na poprášení
30 gmletých lískových oříšků
4 ksbílků
Na náplň:
2 lžícehorké vody
1 lžíceinstantní kávy
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
Na dohotovení:
100 gčokoládové polevy
50 gmletých oříšků

Postup:

1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh, zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku a na jemno mleté lískové oříšky, těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (o rozměru 50×20 cm), vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 10 minut
2. Upečený korpus na povrchu lehce poprášíme hladkou moukou, opatrně ho otočíme na čistý pečicí papír, necháme vychladnout a potom papír opatrně z korpusu odtrhněme
3. Instantní kávu spaříme horkou vodou, přidáme společně s prosátým moučkovým cukrem ke změklému na malé kousky nakrájenému máslu a vše vyšleháme do pěny
4. Vychladlý korpus potřeme připravenou náplní, stočíme pomocí papíru do rolády, pevně stáhneme, zabalíme do papíru, dáme do ledničky ztuhnout (nejlépe přes noc), pak roládu rozbalíme a nakrájíme na kousky dlouhé 6 cm
5. V horké lázni rozpustíme čokoládovou polevu, štafetky v ní na šikmo namočíme, jeden konec obalíme v mletých oříšcích, pak necháme v ledničce ztuhnout a potom podáváme.

Poznámka:

Foto zdroj: www.milkparade.eu. Recept k článku: Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy