Rychlá litá buchta plná sezónního ovoce servírovaná jako řezy, tady pěkně nakrájená na stejně velké čtverce. Hrnkový recept!
Ingredience:
1 hrnek | hladké mouky |
1 hrnek | polohrubé mouky |
1 hrnek | cukru |
2/3 hrnku | kefíru |
1/3 hrnku (100 g) | másla |
1 sáček | kypřící prášek |
1 sáček | vanilkový cukr |
1 ks | vejce |
sezónní ovoce (jahody, maliny, meruňky, borůvky či např. švestky) | |
Ostatní: | |
papír na pečení nebo tuk a mouka na vymazání a vysypání forem |
Postup:
- Vejce rozšleháme s oběma cukry, přidáme povolené máslo, kefír a nakonec zapracujeme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
- Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.
- Kousky ovoce (části většího nebo celé to malé) obalíme v mouce, rozdělíme na buchtu (ovoce obalené v mouce nepropadne až na dno buchty).
- V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme tak 20 minut.
- Prochladlou buchtu kefírku servírujeme rozkrájenou na čtverce.
Místo na plech můžeme těsto vylít do zapékacích misek. U kulatých forem místo pečící papíru volíme raději tuk na vymazání a mouku na vysypání forem či zapékacích misek.
Poznámka:1 hrnek – 250 ml