REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštanové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze tří vrstev připravený dezert, z pečeného korpusu, pudinkové náplně a šlehačky.


Ingredience:
Na korpus:
150 gpolohrubé mouky
120 gcukru
4 ksvejce
Na náplň:
1 sáčekpudinový prášek Zlatý klas nebo Premium hořká čokoláda
250 gsladké kaštanového pyré
125 gmásla
3 lžícecukru
3 dclmléka
rum
Na vrchní vrstvu:
2 ks (500 ml)šlehačky cremefine nebo trvanlivá pařížská šlehačka
Ostatní:
papír na pečení, nastoruhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

1. V robotu našleháme bílky, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku a těsto přelijeme na plech s pečícím papírem
2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova
3. Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, za občasného míchání ji necháme vychladnout
4. Do vychladlé kaše vmícháme kaštanové pyré
5. Máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou kaši, výslednou chuť zlepšíme několika lžícemi rumu
6. Piškot mázneme slabou vrstvou marmelády (ale nemusíme), potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice
7. Mezitím si ušleháme šlehačku – buď klasickou bílou nebo pařížskou
8. Šlehačku rozetřeme na moučník a vrátíme do lednice, po vychlazení dezert krájíme na jednotlivé řezy a můžeme ho ozdobit například nastrouhanou čokoládou.

Doporučení:

Sladké kaštanové pyré lze koupit v obchodech s potravinami, nebo si ho také vyrobit doma, recept zde: sladké kaštanové pyré.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy