REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštanové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze tří vrstev připravený dezert, z pečeného korpusu, pudinkové náplně a šlehačky.


Ingredience:
Na korpus:
150 gpolohrubé mouky
120 gcukru
4 ksvejce
Na náplň:
1 sáčekpudinový prášek Zlatý klas nebo Premium hořká čokoláda
250 gsladké kaštanového pyré
125 gmásla
3 lžícecukru
3 dclmléka
rum
Na vrchní vrstvu:
2 ks (500 ml)šlehačky cremefine nebo trvanlivá pařížská šlehačka
Ostatní:
papír na pečení, nastoruhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

1. V robotu našleháme bílky, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku a těsto přelijeme na plech s pečícím papírem
2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova
3. Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, za občasného míchání ji necháme vychladnout
4. Do vychladlé kaše vmícháme kaštanové pyré
5. Máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou kaši, výslednou chuť zlepšíme několika lžícemi rumu
6. Piškot mázneme slabou vrstvou marmelády (ale nemusíme), potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice
7. Mezitím si ušleháme šlehačku – buď klasickou bílou nebo pařížskou
8. Šlehačku rozetřeme na moučník a vrátíme do lednice, po vychlazení dezert krájíme na jednotlivé řezy a můžeme ho ozdobit například nastrouhanou čokoládou.

Doporučení:

Sladké kaštanové pyré lze koupit v obchodech s potravinami, nebo si ho také vyrobit doma, recept zde: sladké kaštanové pyré.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy