REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštanová rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z uvařených a pomletých kaštanů připravený chutný dezert.


Ingredience:
500 gjedlých kaštanů
20 gmásla
2 lžícevanilkového cukru
mléko
voda

Postup:

1. Dobře omyté kaštany u špičky nařízneme, vložíme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme nejméně 30 minut
2. Kaštany oloupáme, zalijeme mlékem se jednou lžící cukru a vaříme, až jsou kaštany měkké
3. Z měkkých kaštanů slijeme vodu, necháme je důkladně okapat a pak umeleme na masovém strojku (můžeme je také rozmixovat)
4. Máslo utřeme se zbylým cukrem, vmícháme do kaštanové hmoty a lisem na brambory prolisujeme přímo do servírovacích misek
5. Jednotlivé porce zdobíme šlehačkou.

Doporučení:

Kaštanovou rýží můžete také plnit košíčky z lineckého těsta, které pak ozdobíme šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy