REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karásky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné pečivo našich babiček podobné dnešním pletenkám.


Ingredience:
1000 ghladké mouky
100 gsádla
70 gcukru
40 gdroždí
3 ksvejce
2 dlmléka
sůl
žloutek na potření
Na posypání:
hrubozrnná sůl, kmín, mák

Postup:

1. Z vlažného mléka, cukru, rozdrobeného droždí a trochy mouky necháme vzejít kvásek
2. Mouku nasypeme do mísy, přidáme hotový kvásek a ostatní suroviny a vypracuje těsto, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 1 hodinu vykynout
3. Z těsta uděláme asi 15 cm dlouhé copánky 1 cm silné a ze 3 copánků upleteme karásky
4. Dáme na plech na pečící papír, potřeme žloutkem, posypeme solí, kmínem a mákem, pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 45-50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy