REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr na paprice s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po obou stranách na másle opečený kapr, podušený spolu s ořechy a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 ksporce kapra
1 ksvětší cibule
4 lžícenastrouhaných jader vlašských ořechů
1 lžícemleté sladké papriky
50 gmásla
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné porce kapra osolíme a na másle po obou stranách opečeme
2. Vedle kapra osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, pepř, zpěníme a ihned podlijeme horkou vodou, zvolna pod pokličkou dusíme
3. Když je kapr téměř hotový, dáme na dno čistého hrnce polovinu mletých ořechů, na ně urovnáme porce kapra, posypeme zbylými ořechy a zalijeme prolisovanou omáčkou
4. Necháme asi 30 minut na velmi mírném teple, jen co by kapr došel a ořechy se dobře rozpařily (omáčky musí být tolik, aby byla ryba potopená).

Doporučení:

Podáváme s houskovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy