REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna v zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptáře našich babiček, porce kachny orestované na oleji a pak podušené se zelím.


Ingredience:
1 kskachny
1 ksvětší cibule
500 gkysaného zelí
40 gslaniny
1/4 lsmetany
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceoleje
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkahladké mouky

Postup:

1. Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme, osolíme a každou porci ze všech stran opečeme na oleji
2. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a slaninu, dusíme a podle potřeby podléváme horkou vodou
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme paprikou, přidáme protlak a vložíme předem podušené zelí, které ve šťávě dodusíme
4. Zalijeme smetanou, ve které jsme pečlivě rozmíchali lžičku mouky, povaříme, pak vložíme maso a prohřejeme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový nebo bramborový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy