Z receptáře našich babiček, porce kachny orestované na oleji a pak podušené se zelím.
Ingredience:
1 ks | kachny |
1 ks | větší cibule |
500 g | kysaného zelí |
40 g | slaniny |
1/4 l | smetany |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžička | hladké mouky |
Postup:
1. Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme, osolíme a každou porci ze všech stran opečeme na oleji
2. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a slaninu, dusíme a podle potřeby podléváme horkou vodou
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme paprikou, přidáme protlak a vložíme předem podušené zelí, které ve šťávě dodusíme
4. Zalijeme smetanou, ve které jsme pečlivě rozmíchali lžičku mouky, povaříme, pak vložíme maso a prohřejeme.
Jako přílohu podáváme houskový nebo bramborový knedlík.