Hovězí kližka nakrájená na kostky, podušená na cibulce spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězí kližky |
300 g | cibule |
100 g | kysaných nakládaných okurek |
80 g | sádla |
50 g | strouhaného chleba |
3 dcl | světlého piva |
2-3 ks | stroužky česneku |
rajský protlak | |
mletá sladká paprika | |
drcený kmín | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle osmahneme v hrnci jemně nakrájenou cibuli dozlatova
2. Přidáme na kostky nakrájenou kližku, mírně ji osolíme, zaprášíme mletou sladkou paprikou, dále přidáme rajský protlak, utřený česnek, kmín, pepř a strouhaný chléb, vše podlijeme mírně pivem
3. Zvolna dusíme zaklopené v troubě, podle potřeby maso podléváme vodou, občas pokrm zamícháme
4. K měkkému masu ještě přidáme na kostičky nakrájené okurky, prohřejeme a podáváme nejlépe s pečivem.