REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jihočeský kapr na žampiónech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na cibulce opečené porce kapra, zalité červeným vínem, podušené s plátky žampiónů a rajčaty.


Ingredience:
4 ksporce kapra
4 ksstroužky česneku
1 ksstředně velké cibule
200 gžampiónů
150 grajčat
80 gmásla
1 lžícehladké mouky
1 dlčerveného vína
mletý černý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěné porce kapra osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou
2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a porce kapra osmahneme
3. Po vysmahnutí přidáme přidáme žampiony pokrájené na plátky, opečeme je, zalijeme červeným vínem a chvíli vše podusíme
4. Nakonec do pokrmu vložíme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno
5. Dochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem
6. Při podávání jednotlivé porce ryby přeléváme míšeninou z hub a rajčat, posypeme nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy