Na pánvi na cibulce opečené porce kapra, zalité červeným vínem, podušené s plátky žampiónů a rajčaty.
Ingredience:
4 ks | porce kapra |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | středně velké cibule |
200 g | žampiónů |
150 g | rajčat |
80 g | másla |
1 lžíce | hladké mouky |
1 dl | červeného vína |
mletý černý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné porce kapra osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou
2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a porce kapra osmahneme
3. Po vysmahnutí přidáme přidáme žampiony pokrájené na plátky, opečeme je, zalijeme červeným vínem a chvíli vše podusíme
4. Nakonec do pokrmu vložíme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno
5. Dochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem
6. Při podávání jednotlivé porce ryby přeléváme míšeninou z hub a rajčat, posypeme nasekanou petrželkou.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.