REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karlovarský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karlovarský guláš byl v minulosti v Karlových Varech vyhledáván jako dietní pokrm. Lázeňští hosté si ho časo objednávali. Servíroval se nejčastěji s karlovarským knedlíkem, případně s rýží.


Ingredience:
600 gtelecí plece nebo zadního masa
20 ghladké mouky
2 dlsladké smetany
1 kscibule
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemásla
1 lžičkasladké mleté papriky
1 malá konzervasterilovaného hrášku bez nálevu
hovězí vývar
sůl

Postup:
  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vložíme na kostky nakrájené, osolené maso a po všech stranách opečeme
  2. Orestované maso posypeme paprikou, zamícháme, podlijeme vývarem a chvíli dusíme, pak přidáme rajský protlak
  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k měkkému masu a rozmícháme se smetanou
  4. Pokrm doplníme okapaným hráškem a ještě velmi krátce povaříme.
Doporučení:

Podáváme nejlépe s karlovarským knedlíkem nebo s dušenou rýží. V některých předpisech se paprika vynechává a dává se jen rajský protlak.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy