REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kantonské nudle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené a pak opečené nudle přelité směsí z kuřecího masa, šunky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
640 gširokých rýžových nudlí nebo špaget
400 gkuřecího masa
200 gšunky
160 goleje
80 gčerstvých žampiónů
80 gpórku
72 gdezertního vína
60 gvývaru "C" (z drůbeže)
40 gkedlubny
40 gsolamylu (škrob)
12 gsoli
8 gglutasolu
6 gpetrželky
2 gmletého černého pepře

Postup:

1. Uvařené nudle nebo špagety propláchneme studenou vodou a dáme okapat
2. V hluboké pánvi v menším množství oleje opečeme připravené těstoviny dozlatova tak, aby křupaly, pak je uchováme v teple
3. Do pánve nalijeme vývar, přidáme uvařené, na nudličky nakrájené kuřecí maso, šunku nakrájenou na nudličky, na plátky nakrájené žampióny, na nudličky pokrájený pórek a kedlubny
4. Zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, glutasol a krátce vše povaříme
5. Takto připravenou směs zahustíme máčeným škrobem, zakápneme olejem a přelijeme přes připravené nudle
6. Při podávání ozdobíme pokrm jemně nakrájenou petrželovou natí.

Poznámka:

Glutasol: Není koření, ale dochucovací prostředek, používaný do většiny pokrmů, do polévek, omáček, slaných omelet, uzenin. Nesmí se dlouho vařit. Vlastní chuť nemá, ale každou chuť zvýrazňuje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy