Na oleji zprudka opečené porce kapra, podušené spolu s cibulí, feferonkami a kokosem, dochucené citronovou šťávou.
Ingredience:
1 kg | kapra |
6 lžic | strouhaného kokosu |
2-3 ks | cibule |
1 ks | feferonky |
citronová šťáva | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Filety z kapra mírně osolíme a prudce na oleji orestujeme po obou stranách
2. Opečené maso vyjmeme a na témž oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přepůlenou, jadřinců zbavenou feferonku
3. Kapra vložíme zpět do pánve a podlijeme kokosem, předem rozvařeným v malém množství vody
4. Přiklopené pokličkou dusíme doměkka
5. Hotový pokrm ještě zakápneme citronovou šťávou.
Jako přílohu podáváme vařenou rýži.