REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kantonské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželé plátky kuřecích prs naložené ve směsi ze škrobu, glutasolu a vajíček, orestované a pak podušené se zeleninou a opraženými lískovými oříšky.


Ingredience:
700 gkuřecích prsíček
200 ghlávkového zelí
50 glískových oříšků
3 ksfeferonky
1 ksvejce
1 kspórku
1 dlvývaru
5 clsójové omáčky
3 lžícekečupu
2 lžíceškrobu
1 lžičkuglutasolu
vegeta
citrón
olej
sůl

Postup:

1. Prsíčka nakrájíme na plátky, přidáme vejce, část škrobu, glutasol a špetku soli a vše promícháme, necháme odležet
2. Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky, povaříme, prochladíme studenou vodou a necháme na sítě okapat
3. Pórek nakrájíme na plátky, feferonky jemně nasekáme
4. Připravené maso v rozehřátém oleji do světle růžova orestujeme, olej zčásti slijeme a přidáme zeleninu, feferonky a na sucho opražené, slupek zbavené lískové ořechy
5. V této fázi pokrm podlijeme vývarem, chvíli podusíme, přidáme kečup, zakápneme citrónovou šťávou a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vývaru, zbytku škrobu a vegety
6. Pokrm ještě krátce podusíme, podle chuti osolíme a ihned podáváme.

Poznámka:

Glutasol: Není koření, ale dochucovací prostředek, používaný do většiny pokrmů, do polévek, omáček, slaných omelet, uzenin. Nesmí se dlouho vařit. Vlastní chuť nemá, ale každou chuť zvýrazňuje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy