V lednici 2-3 dny uleželé marinované plátky kančí kýty, zprudka opečené na rozpáleném oleji.
Ingredience:
1 kg | kančí kýty |
1-2 lžíce | koření na divočinu |
1 hrst | nasekané petrželky |
jalovec | |
tymián | |
křen | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso naporcujeme a naklepeme, posypeme tymiánem a kořením na divočinu, polijeme olejem, přidáme pár kuliček jalovce a necháme uležet v lednici 2-3 dny, maso bude pak křehčí, uleželé a provoněné kořením
2. Plátky opečeme na oleji z obou stran doměkka
3. Podáváme nejlépe s opečenými brambory a restovanou zeleninou s houbami, na talíři posypeme nahrubo strouhaným křenem a ozdobíme petrželkou.
Autor receptu: Dalibor Marounek