REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí svíčková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaná kančí kýta, naložená přes noc v láku, ze všech stran opečená a pak podušená se zeleninou doměkka, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá svíčkovou omáčkou spolu s brusinkami, šlehačkou a houskovými knedlíky.


Ingredience:
1,5 kgkančí kýty
200 gšpeku
Na nálev:
5 kszrníček jalovce
4 ksbobkové listy
2 ksstředně velké cibule
2 kskořenové petržele
1 ksmrkve
špetka bílého pepře a tymiánu
voda
Na omáčku:
2 kelímkysmetany 31 %
4 kskuličky jalovce a černého pepře
3 ksbobkové listy
1 kspetržele
1 kscibule
1 ksmrkve
1/2 ksceleru
1 lžičkatymiánu
1 lžícejavorového sirupu
1 lžícemásla
šťáva z půlky limetky
polévkové koření
vývar
sůl
Na ozdobení a přílohu:
šlehačka
kolečka citrónu
brusinkový kompot
čerstvý houskový knedlík

Postup:

1. Kančí maso prošpikujeme a naložíme do láku z 1 l vody, zeleniny a koření, který chvíli povaříme a pak vlažný nalijeme na kýtu, tu necháme v láku přes noc naloženou
2. Čerstvou zeleninu očistíme, nakrájíme a osmahneme na rozpuštěném másle, přidáme koření, vložíme maso v celku, ze všech stran kýtu opečeme, až se maso zatáhne, podlijeme ho vývarem, osolíme polévkovým kořením a pod pokličkou, za občasného obracení masa podusíme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, odstraníme kuličky koření a bobkový list, tyčovým mixérem zeleninu ve vývaru rozmixujeme
4. Do rozmixované zeleniny vlijeme smetanu, ochutíme šťávou z limetky a javorovým sirupem, dle chuti omáčku osolíme, případně dochutíme polévkovým kořením
5. Do hotové omáčky vložíme naporcované maso, pokrm prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem, brusinkovým kompotem a šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy