REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí roláda s masovou fáší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na přípravu pokrmu v pomalém hrnci. V tomto případě se v pomalém hrnci připravoval celý pokrm, včetně restování ingrediencí a vaření žeber.


Ingredience:
1 kskačních žeber v celku
2-4 kspikantní klobásy
1 ksvejce
100-150 glesních hub
60 gslaniny
pepř (použila jsem nadrcený červený)
čerstvý tymián
kousek másla
voda
sůl
Dále:
150-200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 kscibule
silný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny
šípková zavařenina
bobkový list
nové koření
celý pepř
jalovec
olej
sůl

Postup:

1. Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát, ten uložíme do lednice
2. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme na menší kusy a vložíme do studené vody spolu se zeleninou a kořením, které do vývaru přidáváme, osolíme a necháme na mírném ohni probublávat několik hodin, já jsem vývar a následně i roládu připravovala v pomalém hrnci, vývar na stupeň I. – 8.
5 hodiny
3. Druhý den začneme s roládou; připravíme si fáš, maso z uvařených žeber ve vývaru obereme a na jemno umeleme s kouskem slaniny, pokud je potřeba trochu přisolíme, přidáme vejce, otrhané lístky tymiánu, drcený pepř a kousek másla
4. Plát masa z obou stran dostatečně osolíme a opepříme, potřeme masovou fáší, poházíme kousky hub a poklademe klobáskami, pevně svineme (pohlídáme si, abychom rolovali ve směru vláken, aby se roláda pak krájela přes) a zpevníme provázkem
5. Já mám pomalý hrnec s kameninovou nádobou vhodnou na sporák, takže vše jsem připravovala rovnou v něm, maso opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme, na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a ještě chvilku restujeme, já jsem přihodila i zbytek pokrájených hub, vrátíme zpět maso, podlijeme připraveným vývarem, přiklopíme a dusíme, já zapnula hrnec na stupeň II. a maso dusila 3 hodiny, mezitím jsem ho několikrát obrátila
6. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a uchováme v teple
7. Šťávu propasírujeme, případně ještě rozmixujeme a dochutíme šípkovou zavařeninou.

Doporučení:

Část vývaru při podlévání můžeme nahradit červeným vínem. Foto-postup najdet zde: Kančí roláda s masovou fáší.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy