REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí roláda s masovou fáší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na přípravu pokrmu v pomalém hrnci. V tomto případě se v pomalém hrnci připravoval celý pokrm, včetně restování ingrediencí a vaření žeber.


Ingredience:
1 kskačních žeber v celku
2-4 kspikantní klobásy
1 ksvejce
100-150 glesních hub
60 gslaniny
pepř (použila jsem nadrcený červený)
čerstvý tymián
kousek másla
voda
sůl
Dále:
150-200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 kscibule
silný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny
šípková zavařenina
bobkový list
nové koření
celý pepř
jalovec
olej
sůl

Postup:

1. Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát, ten uložíme do lednice
2. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme na menší kusy a vložíme do studené vody spolu se zeleninou a kořením, které do vývaru přidáváme, osolíme a necháme na mírném ohni probublávat několik hodin, já jsem vývar a následně i roládu připravovala v pomalém hrnci, vývar na stupeň I. – 8.
5 hodiny
3. Druhý den začneme s roládou; připravíme si fáš, maso z uvařených žeber ve vývaru obereme a na jemno umeleme s kouskem slaniny, pokud je potřeba trochu přisolíme, přidáme vejce, otrhané lístky tymiánu, drcený pepř a kousek másla
4. Plát masa z obou stran dostatečně osolíme a opepříme, potřeme masovou fáší, poházíme kousky hub a poklademe klobáskami, pevně svineme (pohlídáme si, abychom rolovali ve směru vláken, aby se roláda pak krájela přes) a zpevníme provázkem
5. Já mám pomalý hrnec s kameninovou nádobou vhodnou na sporák, takže vše jsem připravovala rovnou v něm, maso opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme, na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a ještě chvilku restujeme, já jsem přihodila i zbytek pokrájených hub, vrátíme zpět maso, podlijeme připraveným vývarem, přiklopíme a dusíme, já zapnula hrnec na stupeň II. a maso dusila 3 hodiny, mezitím jsem ho několikrát obrátila
6. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a uchováme v teple
7. Šťávu propasírujeme, případně ještě rozmixujeme a dochutíme šípkovou zavařeninou.

Doporučení:

Část vývaru při podlévání můžeme nahradit červeným vínem. Foto-postup najdet zde: Kančí roláda s masovou fáší.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy