REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí roláda s masovou fáší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na přípravu pokrmu v pomalém hrnci. V tomto případě se v pomalém hrnci připravoval celý pokrm, včetně restování ingrediencí a vaření žeber.


Ingredience:
1 kskačních žeber v celku
2-4 kspikantní klobásy
1 ksvejce
100-150 glesních hub
60 gslaniny
pepř (použila jsem nadrcený červený)
čerstvý tymián
kousek másla
voda
sůl
Dále:
150-200 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 kscibule
silný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny
šípková zavařenina
bobkový list
nové koření
celý pepř
jalovec
olej
sůl

Postup:

1. Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát, ten uložíme do lednice
2. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme na menší kusy a vložíme do studené vody spolu se zeleninou a kořením, které do vývaru přidáváme, osolíme a necháme na mírném ohni probublávat několik hodin, já jsem vývar a následně i roládu připravovala v pomalém hrnci, vývar na stupeň I. – 8.
5 hodiny
3. Druhý den začneme s roládou; připravíme si fáš, maso z uvařených žeber ve vývaru obereme a na jemno umeleme s kouskem slaniny, pokud je potřeba trochu přisolíme, přidáme vejce, otrhané lístky tymiánu, drcený pepř a kousek másla
4. Plát masa z obou stran dostatečně osolíme a opepříme, potřeme masovou fáší, poházíme kousky hub a poklademe klobáskami, pevně svineme (pohlídáme si, abychom rolovali ve směru vláken, aby se roláda pak krájela přes) a zpevníme provázkem
5. Já mám pomalý hrnec s kameninovou nádobou vhodnou na sporák, takže vše jsem připravovala rovnou v něm, maso opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme, na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a ještě chvilku restujeme, já jsem přihodila i zbytek pokrájených hub, vrátíme zpět maso, podlijeme připraveným vývarem, přiklopíme a dusíme, já zapnula hrnec na stupeň II. a maso dusila 3 hodiny, mezitím jsem ho několikrát obrátila
6. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a uchováme v teple
7. Šťávu propasírujeme, případně ještě rozmixujeme a dochutíme šípkovou zavařeninou.

Doporučení:

Část vývaru při podlévání můžeme nahradit červeným vínem. Foto-postup najdet zde: Kančí roláda s masovou fáší.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy