Roláda z kančí kýty naplněná paprikovou klobásou, sterilovanou okurkou a vajíčky, opečená a pak podušená pod poklicí v troubě doměkka.
Ingredience:
800 g | kančí kýty |
200 g | paprikové klobásy (asi 2 ks) |
5 lžíc | oleje |
2 lžíce | másla |
5 ks | vajec |
3 ks | sterilované okurky |
1 ks | cibule |
mletý černý pepř | |
brandy nebo koňak | |
hladká mouka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou kýtu rozřízneme ostrým nožem tak, aby vznikl stejně silný plát, po obou stranách je potřeme olejem, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem, v chladu necháme maso nejméně 30 minut proležet
2. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, oretujeme ji na rozpuštěném másle mírně dozlatova
3. K cibuli vlijeme rozšlehaná, mírně osolená a opepřená vejce a mícháme, dokud se nesrazí
4. Klobásy oloupeme, kyselé okurky podélně rozřízneme na čtvrtinky (silnější na osminky)
5. Plát masa rozložíme, rozprostřeme na něj usmažená vejce, navrch podélně položíme klobásy a nakrájené okurky, plát pevně svineme a pečlivě ho převážeme kuchyňským provázkem
6. V pekáčku na rozehřátém oleji roládu ze všech stran opečeme, podlijeme ji trochou vody, přiklopíme a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme dusit
7. Když je roláda téměř měkká, odkryjeme ji a dopečeme dozlatova
8. Šťávu z rolády rozmícháme s brandy nebo koňakem a lehce zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.