REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí roláda s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z kančí kýty naplněná paprikovou klobásou, sterilovanou okurkou a vajíčky, opečená a pak podušená pod poklicí v troubě doměkka.


Ingredience:
800 gkančí kýty
200 gpaprikové klobásy (asi 2 ks)
5 lžícoleje
2 lžícemásla
5 ksvajec
3 kssterilované okurky
1 kscibule
mletý černý pepř
brandy nebo koňak
hladká mouka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou kýtu rozřízneme ostrým nožem tak, aby vznikl stejně silný plát, po obou stranách je potřeme olejem, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem, v chladu necháme maso nejméně 30 minut proležet
2. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, oretujeme ji na rozpuštěném másle mírně dozlatova
3. K cibuli vlijeme rozšlehaná, mírně osolená a opepřená vejce a mícháme, dokud se nesrazí
4. Klobásy oloupeme, kyselé okurky podélně rozřízneme na čtvrtinky (silnější na osminky)
5. Plát masa rozložíme, rozprostřeme na něj usmažená vejce, navrch podélně položíme klobásy a nakrájené okurky, plát pevně svineme a pečlivě ho převážeme kuchyňským provázkem
6. V pekáčku na rozehřátém oleji roládu ze všech stran opečeme, podlijeme ji trochou vody, přiklopíme a v troubě vyhřáté na 180 °C necháme dusit
7. Když je roláda téměř měkká, odkryjeme ji a dopečeme dozlatova
8. Šťávu z rolády rozmícháme s brandy nebo koňakem a lehce zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy