REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasná záležitost, kostky kančí plece nebo třeba kýty, podušené doměkka zalité brusinkovou omáčkou připravenou ze šťávy z podušeného masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500-600 gkančí plece nebo kýty
250 mlčerveného vína
50 mlsmetany na vaření
50 mlolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa nebo 1 lžíce balzamikového krému
2 lžícebrusinkového džemu
2 lžícešvestkových povidel
1 lžícehladké mouky
5-6 kskuliček černého pepře
4-5 kskuliček nového koření
4 kskuličky jalovce
1 ksbobkový list
1 ksklínek celeru
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 kscibule
snítka rozmarýnu a snítka tymiánu
voda nebo vývar
kůže ze špeku
kousek másla
kousek sádla
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn a tymián, vše zalijeme olivovým olejem, promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme 1-2 dny odpočívat
2. V hrnci rozpálíme kousek másla, přidáme na střední kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme pustit barvu, pak přidáme i pokrájenou cibuli
3. Přidáme koření, které si dáme do čajítka nebo látkového měšce, lze použít i pyramidový sáček od Vitany na svíčkovou, v tomto případě už dáme jen jalovčinky, přidáme povidla, brusinkový džem, cukr a restujeme na barvu
4. Pokrm přisolíme, vlijeme ocet a necháme odpařit
5. Mezitím si na pánvi orestujeme maso, které osolíme, když je maso krásně dohněda opečené, vložíme ho do zeleninového základu, přidáme špekové kůže, zalijeme vínem a necháme pomalu táhnout doměkka, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vínem, vodou nebo vývarem
6. Kousek másla dáme do misky, necháme povolit a vpracujeme do něj lžíci hladké mouky, měkké maso vyjmeme spolu s kořením z hrnce a přidáme máslo, necháme chvíli probublat, pak vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a následně přes jemné sítko ještě přecedíme
7. Omáčku nakonec zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Jako příloha se hodí například krupicové noky z odpalovaného těsta.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy