REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasná záležitost, kostky kančí plece nebo třeba kýty, podušené doměkka zalité brusinkovou omáčkou připravenou ze šťávy z podušeného masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500-600 gkančí plece nebo kýty
250 mlčerveného vína
50 mlsmetany na vaření
50 mlolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa nebo 1 lžíce balzamikového krému
2 lžícebrusinkového džemu
2 lžícešvestkových povidel
1 lžícehladké mouky
5-6 kskuliček černého pepře
4-5 kskuliček nového koření
4 kskuličky jalovce
1 ksbobkový list
1 ksklínek celeru
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 kscibule
snítka rozmarýnu a snítka tymiánu
voda nebo vývar
kůže ze špeku
kousek másla
kousek sádla
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn a tymián, vše zalijeme olivovým olejem, promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme 1-2 dny odpočívat
2. V hrnci rozpálíme kousek másla, přidáme na střední kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme pustit barvu, pak přidáme i pokrájenou cibuli
3. Přidáme koření, které si dáme do čajítka nebo látkového měšce, lze použít i pyramidový sáček od Vitany na svíčkovou, v tomto případě už dáme jen jalovčinky, přidáme povidla, brusinkový džem, cukr a restujeme na barvu
4. Pokrm přisolíme, vlijeme ocet a necháme odpařit
5. Mezitím si na pánvi orestujeme maso, které osolíme, když je maso krásně dohněda opečené, vložíme ho do zeleninového základu, přidáme špekové kůže, zalijeme vínem a necháme pomalu táhnout doměkka, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vínem, vodou nebo vývarem
6. Kousek másla dáme do misky, necháme povolit a vpracujeme do něj lžíci hladké mouky, měkké maso vyjmeme spolu s kořením z hrnce a přidáme máslo, necháme chvíli probublat, pak vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a následně přes jemné sítko ještě přecedíme
7. Omáčku nakonec zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Jako příloha se hodí například krupicové noky z odpalovaného těsta.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy