REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasná záležitost, kostky kančí plece nebo třeba kýty, podušené doměkka zalité brusinkovou omáčkou připravenou ze šťávy z podušeného masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500-600 gkančí plece nebo kýty
250 mlčerveného vína
50 mlsmetany na vaření
50 mlolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa nebo 1 lžíce balzamikového krému
2 lžícebrusinkového džemu
2 lžícešvestkových povidel
1 lžícehladké mouky
5-6 kskuliček černého pepře
4-5 kskuliček nového koření
4 kskuličky jalovce
1 ksbobkový list
1 ksklínek celeru
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 kscibule
snítka rozmarýnu a snítka tymiánu
voda nebo vývar
kůže ze špeku
kousek másla
kousek sádla
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn a tymián, vše zalijeme olivovým olejem, promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme 1-2 dny odpočívat
2. V hrnci rozpálíme kousek másla, přidáme na střední kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme pustit barvu, pak přidáme i pokrájenou cibuli
3. Přidáme koření, které si dáme do čajítka nebo látkového měšce, lze použít i pyramidový sáček od Vitany na svíčkovou, v tomto případě už dáme jen jalovčinky, přidáme povidla, brusinkový džem, cukr a restujeme na barvu
4. Pokrm přisolíme, vlijeme ocet a necháme odpařit
5. Mezitím si na pánvi orestujeme maso, které osolíme, když je maso krásně dohněda opečené, vložíme ho do zeleninového základu, přidáme špekové kůže, zalijeme vínem a necháme pomalu táhnout doměkka, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vínem, vodou nebo vývarem
6. Kousek másla dáme do misky, necháme povolit a vpracujeme do něj lžíci hladké mouky, měkké maso vyjmeme spolu s kořením z hrnce a přidáme máslo, necháme chvíli probublat, pak vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a následně přes jemné sítko ještě přecedíme
7. Omáčku nakonec zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Jako příloha se hodí například krupicové noky z odpalovaného těsta.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Parádní sváteční jednohubky za pár minut!

Vánoce, Silvestr, novoroční oslavy, rodinná setkání, ale i spontánní posezení se sousedy či s přáteli – to vše jsou příležitosti pro skvělé občerstvení! Chcete mít jistotu, že vás žádná taková situace nezaskočí? Pak se spolehněte na Rio Mare Paté – fantastické rybí krémy, které jsou spolehlivým pomocníkem a všestranným parťákem na přípravu rychlé večeře, zdravé chuťovky nebo parádního pohoštění po kterém se doslova „zapráší“. Zde trocha inspirace…

číst dále ...

Sváteční tabule z kvalitních surovin

Začínáte s blížícím se koncem roku pomaličku hodnotit, jaký vůbec byl? Zkuste to z kulinárního pohledu. Kolik jste objevili nových receptů? Jaké nové potraviny nebo výrobky jste ochutnali? A zaměřili jste se spíše na kvalitu než na kvantitu? Pokud ano, opravdu máte z čeho vybírat. S orientací vám totiž už téměř 20 let pomáhají také značky kvality potravin, které označují výrobky mimořádné kvality i chuti. Nejznámější z nich je Klasa a v současnosti si její logo s hrdostí vystavuje na svém obalu téměř 1000 produktů. Další populární značku, Regionální potravinu, která podporuje lokální výrobce, obdrželo více než 500 výrobků. Je příjemné vědět, že kvalita našich výrobků rok od roku stoupá. Věřme, že tak tomu bude i v roce 2022. Dost už bylo slov, pojďme do kuchyně uspokojit naše chuťové buňky.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Bramborový salát – klenot Vánoc, který na sváteční tabuli nesmí chybět!

Ať už patříte mezi stoprocentní milovníky klasických českých Vánoc, nebo žádné osvědčené tradice nikdy a nijak neprožíváte, typickou štědrovečerní večeři si nejspíš ujít jen tak nenecháte. Vánoční bramborový salát ve svých nejrůznějších podobách totiž obvykle nechybí v žádné domácnosti. Co by to taky bylo za svátky bez tohoto oblíbeného pokrmu?

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy