REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasná záležitost, kostky kančí plece nebo třeba kýty, podušené doměkka zalité brusinkovou omáčkou připravenou ze šťávy z podušeného masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500-600 gkančí plece nebo kýty
250 mlčerveného vína
50 mlsmetany na vaření
50 mlolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa nebo 1 lžíce balzamikového krému
2 lžícebrusinkového džemu
2 lžícešvestkových povidel
1 lžícehladké mouky
5-6 kskuliček černého pepře
4-5 kskuliček nového koření
4 kskuličky jalovce
1 ksbobkový list
1 ksklínek celeru
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 kscibule
snítka rozmarýnu a snítka tymiánu
voda nebo vývar
kůže ze špeku
kousek másla
kousek sádla
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn a tymián, vše zalijeme olivovým olejem, promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme 1-2 dny odpočívat
2. V hrnci rozpálíme kousek másla, přidáme na střední kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme pustit barvu, pak přidáme i pokrájenou cibuli
3. Přidáme koření, které si dáme do čajítka nebo látkového měšce, lze použít i pyramidový sáček od Vitany na svíčkovou, v tomto případě už dáme jen jalovčinky, přidáme povidla, brusinkový džem, cukr a restujeme na barvu
4. Pokrm přisolíme, vlijeme ocet a necháme odpařit
5. Mezitím si na pánvi orestujeme maso, které osolíme, když je maso krásně dohněda opečené, vložíme ho do zeleninového základu, přidáme špekové kůže, zalijeme vínem a necháme pomalu táhnout doměkka, v průběhu dušení podle potřeby doléváme vínem, vodou nebo vývarem
6. Kousek másla dáme do misky, necháme povolit a vpracujeme do něj lžíci hladké mouky, měkké maso vyjmeme spolu s kořením z hrnce a přidáme máslo, necháme chvíli probublat, pak vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a následně přes jemné sítko ještě přecedíme
7. Omáčku nakonec zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Jako příloha se hodí například krupicové noky z odpalovaného těsta.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy