Minutka z kančí kýty.
Ingredience:
4 ks | kančí řízky z kýty |
1 ks | sterilované okurky |
50 g | másla |
2 lžíce | rybízové marmelády (odpeckovaných višní) |
1 lžička | hladké mouky |
1 lžička | brandy |
2 dcl | kysané smetany |
jalovec | |
celý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kančí řízky odblaníme, po obvodu mělce nařízneme na třech místech, naklepeme, po obou stranách posypeme hrubě drceným pepřem a jalovcem
2. Vložíme na pánev s rozehřátým máslem a na malém plaménku opečeme po obou stranách tak, aby se řízky dobře propekly a zůstaly šťavnaté
3. Při opékání je osolíme
4. Měkké řízky vyjmeme a uložíme na teplé místo
5. Do másla přidáme okurku pokrájenou na drobné kostičky, marmeládu (odpeckované višně), mouku rozšlehanou ve smetaně a krátce vše podusíme
6. Omáčku ochutíme brandy a nalijeme na řízky.
– Příloha: Bramborová kaše (nebo krupicové knedlíčky) a zeleninový salát.