REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanárské brambory na loupačku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do měkka uvařené brambory ve slupce, podávané s olivovou omáčkou.


Ingredience:
1 kgnových brambor
1 lžičkasoli
voda
Na olivovou omáčku:
1 svazekpetrželky
1 svazekkoriandru
1,5 lžícevinného octa
2 lžičkyplnotučné hořčice
8 ksstroužků česneku
1/4 lolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře omyté nové brambory vložíme do osolené vody, hrnec přikryjeme utěrkou a vaříme na mírném plameni, dokud se voda úplně nevyvaří (vody dáme jen tolik, aby byly všechny brambory ponořené)
2. Důkladně utřeme (rozmixujeme) petrželku, koriandr, oloupané stroužky česneku, vinný ocet a plnotučnou hořčici
3. Pak vmícháme olivový olej, ochutíme pepřem a mírně osolíme
4. Nejprve vyzkoušíme, zda jsou brambory měkké, teprve potom sundáme utěrku, neoloupané brambory necháme oschnout a přepůlíme
5. Brambory podáváme s olivovou omáčkou ke grilovaným pokrmům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy