Do měkka uvařené brambory ve slupce, podávané s olivovou omáčkou.
Ingredience:
1 kg | nových brambor |
1 lžička | soli |
voda | |
Na olivovou omáčku: | |
1 svazek | petrželky |
1 svazek | koriandru |
1,5 lžíce | vinného octa |
2 lžičky | plnotučné hořčice |
8 ks | stroužků česneku |
1/4 l | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dobře omyté nové brambory vložíme do osolené vody, hrnec přikryjeme utěrkou a vaříme na mírném plameni, dokud se voda úplně nevyvaří (vody dáme jen tolik, aby byly všechny brambory ponořené)
2. Důkladně utřeme (rozmixujeme) petrželku, koriandr, oloupané stroužky česneku, vinný ocet a plnotučnou hořčici
3. Pak vmícháme olivový olej, ochutíme pepřem a mírně osolíme
4. Nejprve vyzkoušíme, zda jsou brambory měkké, teprve potom sundáme utěrku, neoloupané brambory necháme oschnout a přepůlíme
5. Brambory podáváme s olivovou omáčkou ke grilovaným pokrmům.