REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaše s pestem a bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené a rozšťouchané brambory smíchané s mlékem do hladké kaše, ochucené bazalkovým pestem a ozdobené bazalkovými listy, pokapané olivovým olejem.


Ingredience:
1 kgbrambor
150 mlkmléka
2 lžícebazalkového pesta
listy bazalky na ozdobu
olivový olej
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané a pokrájené brambory uvaříme v mírně osolené vody doměkka, pak je scedíme a rozšťoucháme
2. K bramborám přilijeme horké mléko a vařečkou nebo metličkou vymícháme hladkou kaši
3. Těsně před podáváním do kaše zamícháme listy bazalky a jednotlivé porce pokapeme olivovým olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy