REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemný kaldoun (krém) z králíka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šéfkuchař OREA Hotelu Sklář v Harrachově Michael Kubrt doporučuje právě tento recept na hustý krém z králíka a dalších surovin.


Ingredience:
150 gkořenové zeleniny
80 gširokých nudlí
50 gmásla
1 ksmenší cibule
1 ksvaječný žloutek
1,5 lvody
drůbky z 1 králíka
smetana na šlehání
muškátový oříšek
divoké koření
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:
  1. Drůbky řádně očistíme a opláchneme, dáme do hrnce s osolenou vodou a divokým koření a krátce povaříme
  2. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme do měkka
  3. Na rozpáleném másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku, za stálého míchání přidáme scezený vývar a provaříme cca 20 minut
  4. Poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, králičí maso, drůbky a uvařené široké nudle
  5. Na závěr zjemníme smetanou a krátce provaříme
  6. Polévku doplníme nasekanou hladkolistou petrželkou.
Poznámka:

Recept k článku: Velikonoční speciality v českých regionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy