REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá polévka typické chutě, s vloužkou podušené kapusty.


Ingredience:
1.5 lvody
30 gtuku
30 ghladké mouky
1 ksmenší kapusty
1 ksmenší cibule
česnek
pepř
sůl

Postup:

1. Kapustu vypereme, rozkrájíme na nudličky, spaříme a dáme okapat
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, usmažíme na tuku dorůžova a přidáme kapustu
3. Kapustu chvíli dusíme i s cibulí, pak ji podlijeme menším množství vody, opepříme, osolíme a uvaříme téměř do měkka
4. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku a za stálého míchání přidáme studenou vodu
5. Uvedeme do varu a zvolna za občasného míchání vaříme cca 20 minut
6. Na konci vaření přidáme česnek utřený se solí 7. Do uvařené polévky vložíme na cibuli podušenou kapustu a důkladně provaříme.

Doporučení:

Polévku můžeme vylepšit pokrájeným párkem nebo klobáskou. Do provařené polévky také můžeme dát na cibuli podušené, jemně nakrájené, houby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy