REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová polévka s bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka typické vůně a chuti, s vložkou kapusty a brambor.


Ingredience:
300 gkapusty
100 gbrambor
50 gslaniny
40 ghladké mouky
30 gtuku
1,5 lvody
1/4 lvývaru
1 kscibule
mletá paprika
majoránka
mletý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Očištěnou, opláchnutou kapustu nakrájíme na nudličky, krátce spaříme a scedíme
2. Pak na drobné kostičky nakrájíme slaninu, kterou trochu roztavíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli
3. To vše osmahneme dorůžova a zalijeme menším množstvím vody
4. Do tohoto základu vložíme spařenou kapustu, očištěné, na kostičky nakrájené brambory, mírně osolíme a vaříme skoro do měkka
5. Z tuku a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáme mletou papriku, pepř, majoránku a za neustálého míchání zalijeme vlažným vývarem
6. Uvedeme do varu a za občasného míchání zvolna vaříme nejméně 20 minut
7. Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí
8. Do provařené polévky vložíme uvařenou kapustu a brambory.

Doporučení:

Kapustu vařit jen do měkka – pozor, aby se nerozvařila!Polévka se může vylepšit pokrájeným párkem, který hodíme až do hotové polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy