REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá houbová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z povařených čerstvých hub nakrájených na plátky, světlé jíšky, vývaru a koření.


Ingredience:
400 ghub
50 ghladké mouky
50 gmásla
1,2 lvývaru z kostí (může být i z kostky)
polévkové koření
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Houby si očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a povaříme 15 minut
2. Poté si v jiném hrnci připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky, zředíme jí vodou s houbami a vývarem, rozmícháme a povaříme 10 minut
3. Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a solí
4. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy