REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jáhelník s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Třeboňska na sladký jáhelník servírovaný teplý, pocukrovaný, politý rozpuštěným máslem.


Ingredience:
250 gjáhel
1 lmléka
40 gmásla
4 lžícecukru
borůvková povidla
sůl
voda na spaření jáhel

Postup:

1. Třikrát spařené jáhly zavaříme do mléka, uvaříme na hustou kaši, podle chuti ji omastíme a osladíme
2. Do vymazaného pekáče klademe vrstvu husté kaše, potřeme ji borůvkovými povidly, nahoru dáme opět vrstvu kaše, všechno omastíme
3. Zapečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C
4. Upečený jáhelník krájíme na čtverce, podáváme teplý, pocukrovaný, politý rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy