REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahelník s tvarohem a švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký jahelník s ochuceným tvarohem a švestkami, zalitý rozšlehanými vejci v mléce.


Ingredience:
250 gkompotovaných švestek
100 mlmléka
2 ksvajec
tuk a strouhanka na formu
Na jáhly:
200 gjáhel
80 gcukru krupice
40 gmásla
1000 mlmléka
špetka soli
Na tvarohovou nádivu:
250 gtvarohu
50 gkrupicového cukru
1 ksvanilkového cukru
1 ksvejce
špetka citronové kůry

Postup:

1. Mléko osladíme, osolíme, přidáme změklé máslo, přivedeme k varu a vsypeme proprané jáhly, které zvolna uvaříme doměkka
2. Tvaroh rozmícháme s rozklepnutým vejcem, krupicovým cukrem i vanilkovým cukrem a citronovou kůrou
3. Na dno tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku rozetřeme polovinu uvařeným jáhel a zalijeme polovinou vajec rozšlehaných v mléce
4. Pak na jáhly naneseme ochucený tvaroh, rozložíme okapané švestky, vše zakryjeme zbylými jáhlami a zalijeme zbylými vejci s mlékem
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy