REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný džem s vánočním kořením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vitamíny a chuť léta ve skleničce – to jsou zimní džemy a marmelády. Vyzkoušejte například tento osvědčený recept z jablek, cukru, ovocného pektinu Labeta a voňavého vánočního koření.


Ingredience:
2 kgjablek
1 kgcukru (nebo dle chuti)
6 kshřebíčku
1 kscelý vanilkový lusk
1 kstyčinka skořice
Ovocný pektin Labeta
vhodné zavařovací skleničky s víčky

Postup:
  1. Jablka omyjeme a rozdělíme na 2 poloviny, jednu polovinu nakrájíme na malé kostičky (včetně slupek a jádřinců), druhou polovinu oloupeme, zbavíme jádřinců a taktéž pokrájíme na malé kostičky
  2. Nakrájená jablka se slupkou a jádřinci dáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme několik minut doměkka
  3. Po vychladnutí propasírujeme přes sítko do hladké kaše
  4. Jablka zbavená jádřinců a slupek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme k propasírované jablečné kaši
  5. Ke směsi přidáme koření, cukr, ovocný pektin a vaříme do husté hmoty
  6. Hotový džem plníme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Doporučení:

• Množství cukru je orientační a závisí nejen na vlastní chuti, ale také na druhu jablek. Sladší jablka budou potřebovat cukru méně, kyselá více.

• Koření můžeme z hotového džemu vyndat nebo ho nechat ve skleničce spolu s džemem. Po dobu skladování džem ještě více navoní.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy