REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné věžičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená jablečná kolečka, slepená krémem, po stranách obalená ořechy, zdobenánakrájenými jablky a lískovým oříškem.


Ingredience:
Rozpis na 40 kousků:
450 gnahrubo nastrouhaných jablek
220 gcukru
180 gdětské krupice
140 gnastrouhaných vlašských ořechů
60 gmásla
3 lžícecitronové šťávy
3 lžícerumu
3 ksvajec
1 a 1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
1 ksbalíčku vanilkového cukru
tuk na formu
hrubá mouka na formu
Na náplň:
500 mlmléka
200 gmásla
160 gkrystalového cukru
70 gvanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
100 gmletých vlašských ořechů
40 kslískových oříšků
2 ksjablek

Postup:

1. Očištěná, nahrubo nastrouhaná jablka dáme do mísy, přisypeme dětskou krupici, zakryjeme a necháme asi 15 minut bobtnat
2. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, nastrouhané vlašské ořechy, rozklepnutá vejce, ochutíme rumem, citronovou šťávou, přilijeme rozpuštěné máslo a společně vše dobře promícháme
3. Připravenou směs nalijeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, povrch uhladíme, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 60 minut a po upečení necháme vychladnout
4. Mezitím si připravíme krém tak, že v 80 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek, zbylé mléko nalijeme do hrnce, přisypeme krystalový cukr, přivedeme k varu, pak přilijeme pudinkové mléko a za stálého míchání 2 minuty povaříme, hotový krém necháme za občasného míchání vychladnout a nakonec do něj zašleháme na malé kousky nakrájené změklé máslo
5. Z vychladlého jablečného plátu vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm, polovinu koleček potřeme krémem a přiklopíme zbylými kolečky, po stranách obalíme mletými ořechy, vršek dozdobíme lístkovým oříškem a očištěnými, na měsíčky nakrájenými jablky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy