REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné věžičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená jablečná kolečka, slepená krémem, po stranách obalená ořechy, zdobenánakrájenými jablky a lískovým oříškem.


Ingredience:
Rozpis na 40 kousků:
450 gnahrubo nastrouhaných jablek
220 gcukru
180 gdětské krupice
140 gnastrouhaných vlašských ořechů
60 gmásla
3 lžícecitronové šťávy
3 lžícerumu
3 ksvajec
1 a 1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
1 ksbalíčku vanilkového cukru
tuk na formu
hrubá mouka na formu
Na náplň:
500 mlmléka
200 gmásla
160 gkrystalového cukru
70 gvanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
100 gmletých vlašských ořechů
40 kslískových oříšků
2 ksjablek

Postup:

1. Očištěná, nahrubo nastrouhaná jablka dáme do mísy, přisypeme dětskou krupici, zakryjeme a necháme asi 15 minut bobtnat
2. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, nastrouhané vlašské ořechy, rozklepnutá vejce, ochutíme rumem, citronovou šťávou, přilijeme rozpuštěné máslo a společně vše dobře promícháme
3. Připravenou směs nalijeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, povrch uhladíme, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 60 minut a po upečení necháme vychladnout
4. Mezitím si připravíme krém tak, že v 80 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek, zbylé mléko nalijeme do hrnce, přisypeme krystalový cukr, přivedeme k varu, pak přilijeme pudinkové mléko a za stálého míchání 2 minuty povaříme, hotový krém necháme za občasného míchání vychladnout a nakonec do něj zašleháme na malé kousky nakrájené změklé máslo
5. Z vychladlého jablečného plátu vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm, polovinu koleček potřeme krémem a přiklopíme zbylými kolečky, po stranách obalíme mletými ořechy, vršek dozdobíme lístkovým oříškem a očištěnými, na měsíčky nakrájenými jablky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy