REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné věžičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená jablečná kolečka, slepená krémem, po stranách obalená ořechy, zdobenánakrájenými jablky a lískovým oříškem.


Ingredience:
Rozpis na 40 kousků:
450 gnahrubo nastrouhaných jablek
220 gcukru
180 gdětské krupice
140 gnastrouhaných vlašských ořechů
60 gmásla
3 lžícecitronové šťávy
3 lžícerumu
3 ksvajec
1 a 1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
1 ksbalíčku vanilkového cukru
tuk na formu
hrubá mouka na formu
Na náplň:
500 mlmléka
200 gmásla
160 gkrystalového cukru
70 gvanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
100 gmletých vlašských ořechů
40 kslískových oříšků
2 ksjablek

Postup:

1. Očištěná, nahrubo nastrouhaná jablka dáme do mísy, přisypeme dětskou krupici, zakryjeme a necháme asi 15 minut bobtnat
2. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, nastrouhané vlašské ořechy, rozklepnutá vejce, ochutíme rumem, citronovou šťávou, přilijeme rozpuštěné máslo a společně vše dobře promícháme
3. Připravenou směs nalijeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku, povrch uhladíme, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 60 minut a po upečení necháme vychladnout
4. Mezitím si připravíme krém tak, že v 80 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek, zbylé mléko nalijeme do hrnce, přisypeme krystalový cukr, přivedeme k varu, pak přilijeme pudinkové mléko a za stálého míchání 2 minuty povaříme, hotový krém necháme za občasného míchání vychladnout a nakonec do něj zašleháme na malé kousky nakrájené změklé máslo
5. Z vychladlého jablečného plátu vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm, polovinu koleček potřeme krémem a přiklopíme zbylými kolečky, po stranách obalíme mletými ořechy, vršek dozdobíme lístkovým oříškem a očištěnými, na měsíčky nakrájenými jablky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy