REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný mřížkový koláč trochu jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabaná jablka naplněná jablečnou dření smíchanou s cukrem, rozinkami, ořechy a skořicí, pokladená mřížkou z listového těsta, v troubě zapečená.


Ingredience:
6-8 ksstředně velkých jablek
1 ksvajíčka na potření těsta
1 sáčekskořicového cukru
1 sáčeklistového těsta
nasekané vlašké ořechy
moučkový cukr
rozinky
hladká mouka na pracovní desku

Postup:

1. Z omytých jablíček odkrojíme část i se stopkou, opatrně je vydlabeme, aby zůstala neporušená
2. Dužinu jablíček zbavenou jadřinců smícháme s moučkovým a skořicovým cukrem, rozinkami a nasekanými oříšky, jablíčka touto směsí naplníme
3. Listové těsto rozválíme na plát, z kterého vykrájíme proužky těsta, ty ozdobně poklademe na jablka ve tvaru mřížky
4. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem
5. Jablíčka dáme péci do trouby vyhřáté na 160-170 °C asi na 15 minut, nebo tak dlouho, dokud těsto na jablíčkách pěkně nezezlátne
6. Hotová jablka posypeme moučkovým cukrem a teplá servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy