REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrušky s ricotta krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené grilované hrušky, servírované ozdobené krémem z ricotty, čokoládovými hoblinkami a meduňkou.


Ingredience:
100 gčokolády
4 kshrušek
2 lžícelimetkové šťávy
2 lžícemásla nebo oleje
čerstvá meduňka
Na krém:
4 lžícesmetany
2 lžícemedu
1 ksvanilkového cukru
1 kskelímku ricotty

Postup:

1. Hrušky omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, pomažeme limetkovou šťávou, pokapeme rozpuštěným máslem nebo olejem a grilujeme 3 minuty z každé strany
2. Ricottu rozmícháme s vanilkovým cukrem, medem a smetanou
3. Velkým nožem seřízneme z tabulky čokolády hobliny
4. Hotové grilované hrušky ozdobíme krémem z ricotty, čokoládovými hoblinkami a meduňkou.

Doporučení:

Hrušky můžeme ještě před grilováním posypat skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy