REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrstková polévka se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční polévka z luštěnin a obilovin připravená z vařené čočky, hrachu, fazolí a krup v jednom hrnci spolu s kořenovou zeleninou a cibulí, zahuštěná světlou jíškou, ochucená majoránkou, pepřem a solí.


Ingredience:
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 ghrachu
50 gfazolí
50 gčočky
50 gkrup
30 ghladké mouky
30 gcibule
30 gmásla
majoránka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Hrách, čočku a fazole si přebereme, propláchneme a namočíme v hrnci, nejlépe přes noc
2. Poté si hrnec dolijeme vodou do obsahu 1,5 l, přidáme propláchnuté kroupy, očištěnou a nastrouhanou zeleninu, oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky a vaříme dokud, vše nebude měkké
3. Pak polévku zahustíme světlou jíškou, kterou jsme si připravily z másla a hladké mouky, dle potřeby zředíme vodou a povaříme
4. Nakonec polévku ochutíme rozemnutou majoránkou, pepřem, solí a servírujeme.

Poznámka:

Foto zdroj: www.menugold.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy