REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbkový salát III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mírně osolené vodě povařené očištěné hříbky promíchané spolu s dalšími surovinami. Rychlý houbový salát, který lze připravit jak z čerstvých, tak i nakládaných hříbků.


Ingredience:
300 gmladých hříbků (hřib hnědý, smrkový)
100 gbaby špenátu
2 ksčervené cibule
1 kszelená paprika
1 ksčervená paprika
4 lžícechlebových krutonků
2 lžíceparmazánu
citronová šťáva
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Hříbky přepůlíme na polovinu, větší na čtvrtinu, povaříme 5 minut v mírně osolené vodě
  2. Vodu scedíme, hříbky propláchneme, necháme okapat
  3. Do misky natrháme baby špenát, přidáme na proužky nakrájenou papriku, na tenká klečka cibuli, přidáme hříbky, promícháme
  4. Podle chuti ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, pokapeme olivovým olejem, necháme v chladu 1 hodinu rozležet
  5. Vychlazený salát rozdělíme na talířky, posypeme parmazánem, přidáme krutony a podáváme.
Doporučení:

V zimě salát můžeme udělat ze zavařených hříbků v láku, které scedíme a propláchneme vodou.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy