REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hříbky nakrájené na kousky, chvilku orestované na oleji, poté podušené v bílém víně a rajčatovém protlaku s malými cibulkami, ochucené pepřem, solí a bobkovým listem, servírované vychlazené.


Ingredience:
300 gmenších hříbků
15 ksmalých cibulek
125 mlbílého vína
100 mloleje
1 lžícerajského protlaku
bobkový list
pepř
sůl

Postup:

1. Hříbky si očistíme a nakrájíme na větší kousky, malé cibulky jen oloupeme
2. V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme hříbky, chvilku orestujeme, pak zalijeme bílým vínem, přidáme oloupané cibulky, rajský protlak, bobkový list, pepř a sůl
3. Hříbky dusíme na mírném ohni, dokud se nevypaří všechna voda
4. Poté houby přendáme do misky, necháme vychladnout a pak dáme do lednice vychladit
5. Před servírováním vyjmeme bobkový list.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy