REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na vietnamský způsob s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso od Veseka si můžete naservírovat jen tak k pečivu a nebo použít jako ingredienci pro další vaření. Můžete zkusit například rychlou a chutnou teplou večeři inspirovanou Asií – hovězí na vietnamský způsob s rýží.


Ingredience:
400 g (1 konzerva)Hovězí maso ve vlastní šťávě Veseko
1 hrstžampionů
2 ksstroužky česneku
1 ksasi 2 cm zázvoru
1 kscibule
1 ksmrkve
1 kspórku
1 lžícekvalitní sójové omáčky
olej (nejlépe sezamový)
chilli omáčku dle chuti
pepř
sůl
Na rýži:
300 grýže
600 mlvody
sůl

Postup:
  1. Nejdříve si připravíme suroviny; maso vyndáme z konzervy a nakrájíme na menší kousky, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, žampiony omyjeme, očistíme a překrojíme napůl a potom nakrájíme na tenké plátky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky, cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme, zázvor oškrábeme – skvěle to půjde lžící (šťávu z něj nejlépe dostaneme také lisem na česnek, ale můžeme ho rovněž nakrájet na tenké plátky)
  2. Dáme vařit rýži do dvojnásobného objemu vody – 600 ml, můžeme dát vody méně a postupně vaření kontrolovat a případně vodu přilévat, ale poměr 1:2 by měl vždy vyjít
  3. Na wok pánvi necháme rozehřát olej, přidáme nejdříve polovinu nakrájené cibule a po zhruba dvou minutách česnek, zázvor, sójovou omáčku a chilli omáčku, důkladně mícháme, aby se nám nic nepřipálilo, v případě potřeby můžeme přidat ještě olej
  4. Do pánve vložíme nakrájené kousky hovězího a žampiony, stále mícháme
  5. Asi po pěti minutách můžeme přidat zbylou zeleninu a snížit plamen, až bude hovězí maso dozlatova orestované a zelenina lehce změkne, můžeme vypnout vařič
  6. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem
  7. Směs servírujeme s uvařenou rýží.
Poznámka:

Recept k článku: Ochutnejte novinky od značky Veseko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

PODZIMNÍ BRAND BOX 2021 – balíček plný novinek

Nastal čas podzimu i nového Brand Boxu, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. První novinkou v boxu jsou Bramborové Lokše Dr. Oetker. Vyrobené jsou z brambor, mají přirozenou barvu a žádná aditiva. Lokše připravíte díky sypké směsi jednoduše a rychle a bez nutnosti loupání brambor. Dr. Oetker přináší tradici do Vaší kuchyně v podobě bramborových lokší s vysokým podílem brambor, s nízkým obsahem soli a bez aditiv. Cena: 44,90 Kč (280 g)…

číst dále ...

Prohřejte se kvalitním čajem, který pohladí na duši i na jazyku

Připravte se na chladné počasí s výtečnými čaji, které vás nejen dobře naladí, zahřejí, ale také provoní celý domov. Čaj má mnoho podob, chutí, vůní i účinků. Vyznáte se v nich? Nahlédněte pod pokličku jejich typologie a dopřejte si letos ten, který byl navíc vyrobený v souladu s přírodou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Listopad přivál klasické české recepty z kvalitních surovin

Dlouhé podzimní večery i temná rána moc na energii nepřidají. Málokomu se chce dělat něco jiného než ležet v posteli. Možná vás z ní ale vytáhnou naše voňavé recepty. Dá se říct, že jsme tentokrát vsadili na jistotu. Čeká na vás česká klasika, kterou jsme se pokusili vyšperkovat k dokonalosti. Když jsme pokrmy sami připravovali, sáhli jsme po těch nejkvalitnějších surovinách, z jejichž obalů to prozrazují i značky kvality Klasa, Regionální potravina, BIO aj. Pochutnejte si na španělském ptáčku s houskovým knedlíkem, dýňových plackách, bramborové polévce nebo nezapomenutelném jablečném štrúdlu.

číst dále ...

Adventní přípravy na jednom místě? Regionální potravina představuje Velkého vánočního průvodce

Vánoční čas je pro mnohé z nás obdobím shonu a stresu, v němž se snažíme stihnout všechny úkony včas a přichystat pro naše nejbližší krásné svátky se vším všudy. Toho si všímá soutěž Regionální potravina, která se letos rozhodla ulehčit nám vánoční trápení a připravila unikátní projekt – Velkého vánočního průvodce. V šesti předvánočních týdnech zde návštěvníci naleznou velkou porci inspirace na vánoční recepty, výzdobu či dárky. Vše je přehledně rozděleno po týdnech s přiloženým úkolníčkem, abyste měli jistotu, že jste na nic nezapomněli. Vychutnejte si adventní období v klidu a pohodě s Regionální potravinou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy