REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachová kaše s kapustou a opečenými párečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený rozmixovaný hrách smíchaný s vařenou kapustou, servírovaný s opečenými párečky a osmaženou cibulí.


Ingredience:
600 gjemných párků
500 gžlutého hrachu
200 gočištěné kapusty
1 lžícehladké mouky
2 ksstroužků česneku
2 ksvětší cibule
1 dlsmetany
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Přebraný hrách propláchneme a necháme nabobtnat ve studené vodě (nejlépe přes noc), druhý den ho slijeme, zalijeme studenou vodou, uvaříme doměkka a rozmixujeme
2. Z kapusty odkrojíme košťál a vrchní listy nakrájíme na hrubší nudličky
3. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme nakrájenou kapustu, krátce opečeme, podlijeme smetanou, osolíme, podusíme doměkka, pak vmícháme rozmixovaný hrách, dochutíme solí i pepřem a ponecháme v teple
4. Zbylou oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, promícháme s hladkou moukou a usmažíme dozlatova, položíme na ubrousek a necháme odkapat přebytečný tuk
5. Párky překrojíme na třetiny, konce nařízneme do kříže a opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji
6. Na talíře rozdělíme kaši s kapustou, přidáme opečené párky a doplníme osmaženými kroužky cibule.

Doporučení:

Cibuli můžeme obalit v klasickém těstíčku se sněhem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy