Uvařený rozmixovaný hrách smíchaný s vařenou kapustou, servírovaný s opečenými párečky a osmaženou cibulí.
Ingredience:
600 g | jemných párků |
500 g | žlutého hrachu |
200 g | očištěné kapusty |
1 lžíce | hladké mouky |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | větší cibule |
1 dl | smetany |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Přebraný hrách propláchneme a necháme nabobtnat ve studené vodě (nejlépe přes noc), druhý den ho slijeme, zalijeme studenou vodou, uvaříme doměkka a rozmixujeme
2. Z kapusty odkrojíme košťál a vrchní listy nakrájíme na hrubší nudličky
3. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme nakrájenou kapustu, krátce opečeme, podlijeme smetanou, osolíme, podusíme doměkka, pak vmícháme rozmixovaný hrách, dochutíme solí i pepřem a ponecháme v teple
4. Zbylou oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, promícháme s hladkou moukou a usmažíme dozlatova, položíme na ubrousek a necháme odkapat přebytečný tuk
5. Párky překrojíme na třetiny, konce nařízneme do kříže a opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji
6. Na talíře rozdělíme kaši s kapustou, přidáme opečené párky a doplníme osmaženými kroužky cibule.
Cibuli můžeme obalit v klasickém těstíčku se sněhem.