REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ochutnejte novinky od značky Veseko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Společnost Whalley a její značka Veseko vyrábí kvalitní masové konzervy, jež jsou obecně v Česku velmi oblíbené. Pod touto značkou naleznete širokou škálu výrobků, které vám i vaší rodině usnadní přípravu jídla a ušetří čas. Jedná se hlavně o hotové pokrmy, které zvládnete jednoduše a rychle připravit. Nyní Veseko přináší na trh novinky v tomto segmentu – vepřové a hovězí maso ve vlastní šťávě.


Veseko se může chlubit vysokou kvalitou svých výrobků, na které si dává záležet. Nové produkty obsahují 85 % masa. Můžete si tak pochutnat na opravdovém vepřovém nebo hovězím masu. Maso i se šťávou lze snadno a rychle ohřát, případně použít jako polotovar pro rychlé vaření. I tyto nově představované výrobky si zachovávají ideologii výrobků Veseko – chutné jídlo z nich zvládne připravit opravdu každý.

 

Hovězí maso ve vlastní šťávě Veseko

Hovězí maso od Veseka si můžete naservírovat jen tak k pečivu a nebo použít jako ingredienci pro další vaření. Můžete zkusit například rychlou a chutnou teplou večeři inspirovanou Asií – hovězí na vietnamský způsob s rýží.

 

Hovězí na vietnamský způsob s rýží

Co budete potřebovat:

Hovězí maso ve vlastní šťávě Veseko (400 g), 300 g rýže, ½ pórku, hrst žampionů, 1 mrkev, 1 bílou cibuli, olej (nejlépe sezamový), 2 stroužky česneku, asi 2 cm zázvoru, 1 lžíci kvalitní sójové omáčky, chilli omáčku dle chuti, sůl, pepř na dochucení

Postup:

Nejdříve si připravíme suroviny. Maso vyndáme z konzervy a nakrájíme na menší kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony omyjeme, očistíme a překrojíme napůl a potom nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky. Cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Zázvor oškrábeme – skvěle to půjde lžící. Šťávu z něj nejlépe dostaneme také lisem na česnek, ale můžeme ho rovněž nakrájet na tenké plátky. Dáme vařit rýži do dvojnásobného objemu vody – 600 ml. Můžeme dát vody méně a postupně vaření kontrolovat a případně vodu přilévat, ale poměr 1:2 by měl vždy vyjít. Na wok pánvi necháme rozehřát olej, přidáme nejdříve polovinu nakrájené cibule a po zhruba dvou minutách česnek, zázvor, sójovou omáčku a chilli omáčku. Důkladně mícháme, aby se nám nic nepřipálilo. V případě potřeby můžeme přidat ještě olej. Do pánve vložíme nakrájené kousky hovězího a žampiony. Stále mícháme. Asi po pěti minutách můžeme přidat zbylou zeleninu a snížit plamen. Až bude hovězí maso dozlatova orestované a zelenina lehce změkne, můžeme vypnout vařič. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Směs servírujeme s uvařenou rýží.

 

 

Vepřové maso ve vlastní šťávě Veseko

Vynikající vepřové maso ve vlastní šťávě prvotřídní kvality. Výrobek obsahuje 85 % masa. Jako tip na přípravu vepřového masa pro vás máme jednoduchý a rychlý recept – vepřové na prkénku. Jestli máte chuť na pokrm ve stylu tapas, který se bude skvěle hodit k pivu, zvládnete ho za pár minut.

 

Vepřové na prkénku

Co budete potřebovat:

Vepřové maso ve vlastní šťávě Veseko (400 g), nakládané cibulky, nakládané okurky, cherry rajčata, římský salát, čerstvý chléb

Postup:

Maso vyndáme z konzervy a nakrájíme na zhruba 4milimetrové plátky. Nakládané cibulky rozkrojíme napůl. Nakládané okurky můžeme nechat celé anebo rozkrájet na delší hranolky. Cherry rajčata se budou dobře jíst, když je rozkrájíme na čtvrtiny ve tvaru půlměsíce. Omyjeme římský salát, odstraníme zvadlé listy a natrháme na menší kousky. Naaranžujeme a můžeme podávat.

 

 

Poznámka redakce:

Společnost Whalley a tradiční značka Veseko

Historie továrny ve Velkém Šenově se začala psát už v roce 1956, kdy v místě odstartovala výroba rybích a později masových konzerv. Aby bylo možné další zvyšování produkce, proběhla v letech 2001–2007 generální rekonstrukce celého areálu továrny, výstavba nových výrobních a skladových kapacit a závod byl vybaven moderními technologickými zařízeními.

Továrna společnosti Whalley se tím stala moderní základnou pro potravinářskou výrobu, vybavenou veškerou technickou infrastrukturou a inženýrskými sítěmi. Zároveň disponuje vlastními zdroji pramenité pitné vody a laboratořemi pro kontrolu surovin i výrobků. Značka Veseko je držitelem certifikátu IFS a vývozních povolení, díky nimž může dodávat svou produkci i na evropské a světové trhy. Má tak zajištěnou možnost vyhovět zákazníkovi jak výrobně, tak i geograficky. Více informací najdete na www.veseko.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy