REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ochutnejte novinky od značky Veseko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Společnost Whalley a její značka Veseko vyrábí kvalitní masové konzervy, jež jsou obecně v Česku velmi oblíbené. Pod touto značkou naleznete širokou škálu výrobků, které vám i vaší rodině usnadní přípravu jídla a ušetří čas. Jedná se hlavně o hotové pokrmy, které zvládnete jednoduše a rychle připravit. Nyní Veseko přináší na trh novinky v tomto segmentu – vepřové a hovězí maso ve vlastní šťávě.


Veseko se může chlubit vysokou kvalitou svých výrobků, na které si dává záležet. Nové produkty obsahují 85 % masa. Můžete si tak pochutnat na opravdovém vepřovém nebo hovězím masu. Maso i se šťávou lze snadno a rychle ohřát, případně použít jako polotovar pro rychlé vaření. I tyto nově představované výrobky si zachovávají ideologii výrobků Veseko – chutné jídlo z nich zvládne připravit opravdu každý.

 

Hovězí maso ve vlastní šťávě Veseko

Hovězí maso od Veseka si můžete naservírovat jen tak k pečivu a nebo použít jako ingredienci pro další vaření. Můžete zkusit například rychlou a chutnou teplou večeři inspirovanou Asií – hovězí na vietnamský způsob s rýží.

 

Hovězí na vietnamský způsob s rýží

Co budete potřebovat:

Hovězí maso ve vlastní šťávě Veseko (400 g), 300 g rýže, ½ pórku, hrst žampionů, 1 mrkev, 1 bílou cibuli, olej (nejlépe sezamový), 2 stroužky česneku, asi 2 cm zázvoru, 1 lžíci kvalitní sójové omáčky, chilli omáčku dle chuti, sůl, pepř na dochucení

Postup:

Nejdříve si připravíme suroviny. Maso vyndáme z konzervy a nakrájíme na menší kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony omyjeme, očistíme a překrojíme napůl a potom nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky. Cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Zázvor oškrábeme – skvěle to půjde lžící. Šťávu z něj nejlépe dostaneme také lisem na česnek, ale můžeme ho rovněž nakrájet na tenké plátky. Dáme vařit rýži do dvojnásobného objemu vody – 600 ml. Můžeme dát vody méně a postupně vaření kontrolovat a případně vodu přilévat, ale poměr 1:2 by měl vždy vyjít. Na wok pánvi necháme rozehřát olej, přidáme nejdříve polovinu nakrájené cibule a po zhruba dvou minutách česnek, zázvor, sójovou omáčku a chilli omáčku. Důkladně mícháme, aby se nám nic nepřipálilo. V případě potřeby můžeme přidat ještě olej. Do pánve vložíme nakrájené kousky hovězího a žampiony. Stále mícháme. Asi po pěti minutách můžeme přidat zbylou zeleninu a snížit plamen. Až bude hovězí maso dozlatova orestované a zelenina lehce změkne, můžeme vypnout vařič. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Směs servírujeme s uvařenou rýží.

 

 

Vepřové maso ve vlastní šťávě Veseko

Vynikající vepřové maso ve vlastní šťávě prvotřídní kvality. Výrobek obsahuje 85 % masa. Jako tip na přípravu vepřového masa pro vás máme jednoduchý a rychlý recept – vepřové na prkénku. Jestli máte chuť na pokrm ve stylu tapas, který se bude skvěle hodit k pivu, zvládnete ho za pár minut.

 

Vepřové na prkénku

Co budete potřebovat:

Vepřové maso ve vlastní šťávě Veseko (400 g), nakládané cibulky, nakládané okurky, cherry rajčata, římský salát, čerstvý chléb

Postup:

Maso vyndáme z konzervy a nakrájíme na zhruba 4milimetrové plátky. Nakládané cibulky rozkrojíme napůl. Nakládané okurky můžeme nechat celé anebo rozkrájet na delší hranolky. Cherry rajčata se budou dobře jíst, když je rozkrájíme na čtvrtiny ve tvaru půlměsíce. Omyjeme římský salát, odstraníme zvadlé listy a natrháme na menší kousky. Naaranžujeme a můžeme podávat.

 

 

Poznámka redakce:

Společnost Whalley a tradiční značka Veseko

Historie továrny ve Velkém Šenově se začala psát už v roce 1956, kdy v místě odstartovala výroba rybích a později masových konzerv. Aby bylo možné další zvyšování produkce, proběhla v letech 2001–2007 generální rekonstrukce celého areálu továrny, výstavba nových výrobních a skladových kapacit a závod byl vybaven moderními technologickými zařízeními.

Továrna společnosti Whalley se tím stala moderní základnou pro potravinářskou výrobu, vybavenou veškerou technickou infrastrukturou a inženýrskými sítěmi. Zároveň disponuje vlastními zdroji pramenité pitné vody a laboratořemi pro kontrolu surovin i výrobků. Značka Veseko je držitelem certifikátu IFS a vývozních povolení, díky nimž může dodávat svou produkci i na evropské a světové trhy. Má tak zajištěnou možnost vyhovět zákazníkovi jak výrobně, tak i geograficky. Více informací najdete na www.veseko.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty

Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio apod.), bude vám více chutnat. Vyzkoušejte s námi polévku ze zeleného chřestu, pečené ředkvičky s mátou a tymiánem, smaženku s uzeným kachním prsem a žemlovku z mazance.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy