Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.
Na těsto na trubičky:
500 g hladké mouky “00”, 40 g rozpuštěného vepřového sádla, 25 g cukru krupice, 200 ml červeného vína, olej nebo sádlo na smažení
Postup:
V míse spolu mícháme mouku s vepřovým sádlem, cukrem a vínem, zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát silný 2 mm, z kterého pomocí formy vykrájíme kolečko o průměru 8 cm, mělo by se nám podařit vykrájet 12 kousků. Jednotlivá plátky těsta obtočíme kolem nerezového válce – formičky na trubičky tak, aby se konce spojily a mohly se dobře přitisknout k sobě, formičky před tím potřeme trochou sádla nebo oleje. Poté je smažíme v rozpáleném oleji na 180 °C do křupava, po usmažení je necháme okapat na savém papíru.
Další recept na cannoli najdete zde: Sladké cannoli
Pokud se vám nechce trubičky péct, můžete je zakoupit v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. Do konce roku je pořídíte v akci, kdy dostanete tři kusy za cenu dvou!
Cena: 12 Kč/ks
www.laformaggeria.com
Pochutnejte si… Cannoli pokaždé jiné, ale vždy výborné! Recepty se objeví po kliknutí na jejich název.
Ochutnejte novinky od značky Veseko
Olomoucké tvarůžky si můžete s klidem dát i při dietě