REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sladké cannoli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trubičky smažené v horkém oleji, po vychladnutí plněné sladkým krémem.


Ingredience:
1 ksvanilkového cukru
80 gmoučkového cukru
100 gsmetany ke šlehání
250 gricotty
Na krém:
rostlinný olej
1 lžičkainstantní kávy
1 lžícecukru krupice
2 lžícekakaa
80 gmásla
3 lžíce (asi)suchého vína
kůra z 1 pomeranče
150 ghladké mouky + na pomoučení
Na těsto:

Postup:

1. Mouku prosijeme s kakaem a vmícháme do ní kávu a krupicový cukr, pak přidáme změklé máslo, suché víno a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme 1 hodinu odležet
2. Odleželé těsto rozválí na pomoučeném vále na obdélníkový plát, který rozkrájíme na 8 čtverců, které namotáme na trubičky na kremrole lehce potřené olejem tak, aby se konce spojily a mohly se dobře přitisknout
3. V pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje (nesmí se z něho kouřit) trubičky ze všech stran usmažíme dokřupava a necháme vychladnout
4. Na krém ricottu utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem, vmícháme na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru a do tuha vyšlehanou smetanu
5. Potom vychladlé cannoli plníme pomocí cukrářského sáčku připraveným krémem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy