REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilské cannoli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V horkém oleji smažené trubičky plněné různými sladkými náplněmi.


Ingredience:
Na těsto na trubičky:
500 ghladké mouky "00"
40 grozpuštěného vepřového sádla
25 g cukru krupice
200 mlčerveného vína
olej nebo sádlo na smažení
Na sladkou náplň:
500 gricotty
150 gmoučkového cukru
50 gnasekané tmavé čokolády
50 gnasekaných pistácií
2 lžícepomerančového kompotu
2 lžičkysmíšené kandované citrusové kůry
Ostatní:
forma na vykrajování o průměru 8 cm
mouka na pracovní plochu
formičky na trubičky

Postup:

1. V míse spolu mícháme mouku s vepřovým sádlem, cukrem a vínem, zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto
2. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát silný 2 mm, z kterého pomocí formy vykrájíme kolečko o průměru 8 cm, mělo by se nám podařit vykrájet 12 kousků
3. Jednotlivá plátky těsta obtočíme kolem nerezového válce – formičky na trubičky tak, aby se konce spojily a mohly se dobře přitisknout k sobě, formičky před tím potřeme trochou sádla nebo oleje
4. Poté je smažíme v rozpáleném oleji na 180 °C do křupava, po usmažení je necháme okapat na savém papíru
5. Připravíme si sladkou náplň; vyšleháme ricottu s cukrem do hladkého krému, přidáme čokoládu, lžíci pomerančového kompotu, kandovanou kůru a 25 g pistácií
6. Každou cannolu naplníme ochuceným ricottovým krémem, jeden z konců cannoli namočíme do pistácií a druhý do pomerančového kompotu
8. Cannoli nakonec položíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Samozřejmě opět existuje mnoho variant sladké náplně, stejně tak se konce máčejí například v cukrářské barevné rýži, čokoládě, kandovaném ovoci, apod.

Poznámka:

Ricotta – Italský sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kozího nebo kravského mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel a do pomazánek. U nás se často nahrazuje lučinou. Vyrábí se ze syrovátky. Je velmi snadno stravitelná, vhodná i pro kojence a nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin. Mezi všemi mléčnými výrobky je to produkt s nejmenším obsahem tuku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy