REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso na cibuli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá úprava předního hovězího masa. Recept nám poslala naše čtenářka paní Maruš.


Ingredience:
600 gpředního hovězího masa
500 gcibule
olej pod cibuli
sůl

Postup:

1. Přední hovězí maso, nejlépe z krku, nakrájíme na větší kostky
2. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky, necháme zesklovatět na oleji, přidáme maso, prudce orestujeme až změní barvu a pustí šťávu
3. Pak maso osolíme, podlijeme trochou vody a necháme dusit
4. Čas od času zamícháme a podle potřeby podléváme teplou vodou
5. Když je maso měkké vydusíme šťávu na tuk.

Doporučení:

Takto upravené maso podáváme k různým přílohám,jako například k zadělávané kapustě, ke špenátu, k vařeným bramborám a podobně.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Kdo má rád koření může maso opepřit nebo přidat jiné koření. V naší rodině se moc koření nepoužívá, proto většina receptů je kořeněná méně nebo vůbec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy