Jednoduchá úprava předního hovězího masa. Recept nám poslala naše čtenářka paní Maruš.
Ingredience:
600 g | předního hovězího masa |
500 g | cibule |
olej pod cibuli | |
sůl |
Postup:
1. Přední hovězí maso, nejlépe z krku, nakrájíme na větší kostky
2. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky, necháme zesklovatět na oleji, přidáme maso, prudce orestujeme až změní barvu a pustí šťávu
3. Pak maso osolíme, podlijeme trochou vody a necháme dusit
4. Čas od času zamícháme a podle potřeby podléváme teplou vodou
5. Když je maso měkké vydusíme šťávu na tuk.
Takto upravené maso podáváme k různým přílohám,jako například k zadělávané kapustě, ke špenátu, k vařeným bramborám a podobně.
Poznámka:P.S. od paní Maruš – Kdo má rád koření může maso opepřit nebo přidat jiné koření. V naší rodině se moc koření nepoužívá, proto většina receptů je kořeněná méně nebo vůbec.