REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holubi divocí pečení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle pečení holubi se slaninou.


Ingredience:
Pro 6 osob:
6 ksmladých holubů
6 ksplátků slaniny
6 kszrnek pepře
4 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
120 gmásla
zvařinový vývar (z hovězích kostí)
sůl

Postup:

1. Připravené, očištěné holuby s odseknutou hlavičkou uvnitř i na povrchu osolíme, křidélka vykloubíme nazad a založíme, stojáčky v kloubu ohneme zpět a zastrčíme ze stehýnka
2. Potom holuby obalíme slaninou a nití převážeme
3. V kastrole rozpustíme máslo, do něho vložíme připravené holuby, přidáme kořením podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme do poloměkka
4. Pak pokličku odstraníme a holuby dopečeme
5. Při dušení i pečení holuby obracíme a přeléváme je vypečenou šťávou, ke které podle potřeby přidáváme vývar
6. Z měkkých holubů odstraníme nitě, holuby upravíme na nahřátou mísu a přelijeme procezenou šťávou.

Doporučení:

– Příloha: Opečené brambory nebo dušená rýže a kompot.

Poznámka:

– Zvěř pernatou škubeme bez předchozího opařování, a to odzdola nahoru ke hlavě, tj. opačným směrem, než škubeme domácí drůbež. Při škubání si počínáme opatrně, abychom nepotrhali kůži. Po oškubání drobná peříčka i chmýří ještě opálíme, popř. odstraníme péřovou stříž, která broky byla zatlačena pod kůži. U tetřevů, tetřívků a jeřábků obvykle ještě stahujeme kůži, protože nejen kůže, ale i tuk, který se popřípadě nachází pod kůží, bývá často zažluklý.- Očištěnou pernatou zvěř vyvrhneme (vykucháme) stejným způsobem jako drůbež domácí a teprve krátce před tepelnou úpravou ji dobře omyjeme. – Nejčastěji se u nás vyskytuje divoký holub, zvaný hřivnáč, vzácněji holub doupňák. Maso, zvláště maso starých divokých holubů, je dost tuhé konzistence, a proto se nejlépe hodí na vaření, zejména na polévku, kterou labužníci velmi oceňují. Maso z uvařených holubů nakrájené na kostečky se pak zužitkuje jako vložka do polévky anebo na strojku umleté k přípravě hašé.Viz také článek: Pokrmy z masa zvěře pernaté .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy