Salát ze zeleniny a jablek spojený majonézovou spojkou.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
250 g | majonézy základní |
200 g | mrkve sterilované bez nálevu |
180 g | celeru sterilovaného |
bez nálevu | |
150 g | hrášku sterilovaného |
bez nálevu | |
150 g | jablek |
130 g | okurek sterilovaných |
bez nálevu | |
10 g | cukru |
10 g | octa |
10 g | soli |
5 g | worcesterské omáčky |
0,5 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Majonézu ochutíme octem, cukrem, worcesterovou omáčkou, mletým pepřem a solí
2. Drobné pravidelné kostičky sterilované zeleniny, oloupaných a jádřinců zbavených jablek, okurek a okapaný hrášek smícháme s ochucenou majonézou.
Recept na základní majonézu viz: Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..