REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu zavařené mladé fazolové lusky.


Ingredience:
mladé fazolové lusky
voda
sůl
Na sladkokyselý nálev:
1 lvody
0,3 locta
80 gcukru
špetka tymiánu
sůl

Postup:

1. Připravíme si nálev; vodu svaříme v octem, cukrem solí a špetkou tymiánu (vše přivedeme k varu, ale dále nevaříme)
2. Z fazolek odstraníme stopky a tuhá vlákna, pokrájíme je na cca 5 cm dlouhé kousky, vložíme do vařící vody a vaříme tak 5 minut
3. Okapané lusky vložíme do zavařovacích sklenic a zalijeme připraveným horkým nálevem
4. Důkladně víčky uzavřené sklenice sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy